Ieder project zijn eigen aanpak

Wij van Tales for Thought vinden het belangrijk dat ieder verhaal een eigen aanpak heeft. Wij werken niet met een standaard opmaak, maar ontwikkelen voor ieder project een eigen unieke stijl.

 

Waarom wij dat doen?

 

Zelfs het kleinste element is van grote waarde en communiceert veel. Iedere kleur, vorm, referentie en ieder materiaal wekt weer andere associaties op. Door een unieke stijl te ontwikkelen kiezen wij nauwkeurig een pakket van associaties om precies de juiste emoties over te brengen en jouw verhaal écht aangrijpend te maken.Aan de slag met Tales for Thought...

Wil je graag met ons samenwerken zodat wij jouw boodschap in een pakkende film om kunnen toveren?

Dit is hoe wij te werk gaan:


1. Briefing

Eerst luisteren wij naar jouw case en jouw ideeën. Op basis van jouw briefing noteren wij de boodschap die je wilt overbrengen en de doelgroep van jouw verhaal.

Tevens bedenken we een strategie, kijken we naar de kosten en de planning voor dit project. Tijdens het eerste consult gaan we meteen aan de slag met potlood en papier. De eerste schetsen liggen op tafel.

 

2. Research

Wij willen graag meer weten over het onderwerp van jouw verhaal. Daarvoor doen we onderzoek. We lezen ons in, praten met experts en kijken wat er nog meer happening is rondom jouw onderwerp.

Zo kunnen we ervoor zorgen dat we jouw verhaal diepgang en uniekheid geven.

 

3. Concept & Storyboarding

In nauw overleg met jou ontwikkelen wij een verhaal dat de kern van jouw boodschap vat.  Het verhaal leggen we vast aan de hand van een storyboard. Dat is een soort stripverhaal van de film. Tegelijkertijd ontwikkelen we een unieke stijl waarin jouw animatiefilm zal worden vormgegeven.

Zo weet je precies waar wij naartoe werken en hoe jouw film eruit zal komen te zien.

 


4. Animatic

Bij het maken van de animatic wordt het storyboard verder uitgewerkt in een tijdlijn, waardoor de timing duidelijk wordt. We maken de stap van verhaal naar film. De toevoeging van de eerste geluiden versterken de beelden. De film begint tot leven te komen en we overleggen goed met jou of de animatic de gewenste boodschap overbrengt.

 

5. Productie

Wij zijn hard aan het werk om jouw verhaal tot leven te wekken. Wij zetten alle middelen in om ervoor te zorgen dat de film zo snel en mooi mogelijk afgemaakt wordt. We werken samen met een sound designer die de film van pakkend geluid zal voorzien. Wij zullen tussentijds aan jou terugkoppelen hoe de productie verloopt.

 

6. Delen met de wereld!

Jouw animatiefilm is af en die wil je dan ook graag laten zien aan anderen. Wij helpen daar graag bij. Wij plaatsen jouw film op onze kanalen en delen deze op social media.

Hoe meer mensen jouw film zien...

 Wel Tales for Thought, geen animatiefilm?

Animatiefilms zijn ons hoofdproduct en wij geloven dat het een fantastisch communicatiemiddel is. Echter, afhankelijk van jouw case en publiek past er misschien wel een heel ander medium bij jouw verhaal. Denk bijvoorbeeld aan een set illustraties om een tekst aan te vullen, een app of iets compleet nieuws. Wij gaan graag samen met jou en eventuele experts aan de slag om de perfecte ervaring van jouw verhaal te ontwikkelen.


Visual Storytelling, Animation & Design

info@talesforthought.com

Zuid-Holland