Over Tales for Thought

''Beelden met zeggingskracht. Dat is wat wij het liefst maken.''

Tales for Thought is het collectief van Shanta Jethoe en Annelies Hofman, twee eigenzinnige beeldmakers met de behoefte om verhalen te vertellen die ertoe doen.

Met een hart voor mens, welzijn en het milieu willen zij een positieve bijdrage leveren aan de wereld waarin wij leven.

 

Door hun krachten te bundelen, maken ze optimaal gebruik van hun individuele en gezamenlijke kwaliteiten. Zo vertellen ze nieuwe verhalen en creëren ze intrigerende beelden met overtuigingskracht, gevoel en een boodschap.

Tales for Thought vertelt verhalen in beeld, vanaf de eerste ruwe schets tot aan een verzorgd eindproduct. 


"Volgens mij delen wij één brein!"

Het ene moment denkt Shanta iets en een moment later wordt die gedachte door Annelies uitgesproken.

Deze twee beeldmakers hebben een sterke, creatieve band, waardoor Tales for Thought een logische volgende stap in hun loopbaan is. Hoewel beide makers veel overeenkomstige interesses en ideeën hebben, zorgen de verschillen in hun creatieve aanpak ervoor dat ze elkaar aanvullen waar nodig.

 

Shanta en Annelies hebben een unieke eigenzinnigheid die eenmaal samengebracht krachtige beelden oplevert.


De beeldmakers van Tales for Thought

Shanta Jethoe

Shanta is een maker met een sterk observatievermogen. Ze legt een vergrootglas op kleine, ogenschijnlijk onbeduidende gebeurtenissen, waarachter grote verhalen schuilen. Haar liefde voor de mens drijft haar tot het maken van originele en complexe karakters.

Shanta komt altijd met verrassende ideeën uit de hoek. Met haar scherpe, kritische blik en sterk gevoel voor rechtvaardigheid, creëert ze werk dat voor zichzelf spreekt. Sociaal-maatschappelijke thema's, maar ook identiteit staan centraal in haar werk.

Annelies Hofman

Annelies is een constant evoluerende, creatieve duizendpoot! Leg haar een kwestie voor en ze komt meteen met ideeën en oplossingen.

Voor Annelies komt ieder verhaal uiteindelijk terug op één ding: geloofwaardigheid. Met een grote liefde voor art direction weet ze altijd wel een manier te vinden om een beeld om te toveren tot een waar tafereel en nog beter te maken dan het al was.

Als filmmaker hoopt ze een steentje bij te kunnen dragen aan de strijd voor een schoner klimaat.


Visual Storytelling, Animation & Design

info@talesforthought.com

Zuid-Holland